Vårens provningar - kaffegök!

Att dricka kaffegök är en tradition som går långt tillbaka i historien, och ska enligt folktron vara det säkraste sättet att förhindra att man blev gökdårad, det vill säga förhäxad av göken om man hörde den på fastande mage. Kaffegöken har många namn och kalls bland annat för kaffekask, kaffehalva eller uddevallaren, och gemensamt för de alla är att de är en blandning av kaffe, brännvin eller cognac.

Vi vid Tykarpsgrottan hälsar er varmt välkomna till en annorlunda provning under jord, där ni kan upptäcka eller återupptäcka kaffegökens välgörande egenskaper! Vi inleder ovan jord där ni bjuds på en skånsk tapastallrik med lokala råvaror, en lokalproducerad öl och en introduktion av kaffegökens historia. Vi fortsätter ner i underjorden på visning, och när vi når Stora salen står Leif Persson redo att guida er igenom en oförglömlig provning. 

Så välkomna på en annorlunda provning, där ni garanterat bli sköna i knäna och varma i magen!

Kaffegöksprovning - jorden runt!

I Kaffegöksprovning 4.0 - Jorden runt, den fristående uppföljaren till Underjordisk kaffegöksprovning, Underjordisk kaffegöksprovning 2.0 - Fortsättningskurs samt Kaffegöksprovning 3.0 - Masterkurs, provar vi vodka från olika delar av världen i kaffet! Vi har under tidigare provningar fokuserat på svensk vodka men under denna provning vidgar vi våra vyer, och vem vet - kanske hittar vi en ny favorit när "kaffegöga-väret" drar in?! 

Boka biljetter här!

Kaffegöksprovning - Norden!

Under Kaffegöksprovning Norden får ni vidga era vyer och följa med på en smakresa till våra nordiska grannländer! Under de tidigare kaffegöksprovningarna har vi fokuserat på svensk vodka, men också stiftat bekantskap med vodka från olika delar av världen såsom Japan, och USA. Under kaffegöksprovning Norden besöker vi Sverige, Norge, Danmark, Finland men också Island!

Boka biljetter här!