Annorlunda aktiviteter

Välkomna på en annorlunda upplevelse i underjorden! Här kan ni prova på gruvorientering, lösa Tykarpsgrottans unsolved cases och avnjuta en whisky- eller kaffegöksprovning!

Underjordisk whiskyprovning

En whiskyprovning i underjorden är en fantastisk upplevelse för kompisgänget, företaget, möhippan eller svensexan! ​​​I gruvans mörka och vindlande gångar bjuds ni på en annorlunda provning som ni garanterat sent ska glömma! I Stora salen, som endast är upptänd med levande ljus, får ni ta del av historier och anekdoter och självklart inmundiga livets

vatten.

Anki Ulvmåne från Taste Events by Wolfmoon guidar er igenom provsmakningen, och kan med sina långa erfarenhet och fantastiska berättarförmåga trollbinda sina åhörare med ett framförande bestående av båda dikt och fakta.
Temaprovningar:
  • Svensken vs dansken
  • Skottland runt special
  • Skottland runt
  • Jorden runt

Pris 595 kr/person
Minsta antal: 20  personer 
Nötter, choklad och vatten finns på borden under provningstillfället.
Det är svalt i gruvan, +8 grader. Varma kläder rekommenderas.
Åldersgräns 18 år.


I samarbete med Taste events by Wolfmoon, Kristianstad. 

Underjordisk kaffegöksprovning

Att dricka kaffegök är en tradition som går långt tillbaka i historien, och ska enligt folktron vara det säkraste sättet att förhindra att man blev gökdårad, det vill säga förhäxad av göken om man hörde den på fastande mage. Kaffegöken har många namn och kalls bland annat för kaffekask, kaffehalva eller uddevallare, och gemensamt för de alla är att de är en

blandning av kaffe, brännvin eller cognac.

Men hur dricker man kaffegök på bästa sätt? Vilken sprit skall man använda, och vilket kaffe ger bästa smak - kokkaffe eller bryggkaffe? Frågorna är många men som tur är har vi svaren! Varmt välkomna på en annorlunda provning där fakta, anekdoter, historia och provsmakning blandas hej vilt!

Pris 595 kr/person
Minsta antal: 20 personer
Nötter, choklad och vatten finns på borden under provningstillfället.
Det är svalt i gruvan, +8 grader. Varma kläder rekommenderas.
Åldersgräns 18 år.​​​​​​​

I samarbete med Bjärhus gårdsbutik, Klippan. 

Tykarpsgrottan - Unsolved cases

Få platser är så mystiska och triggar fantasin så som Tykarpgrottan! Med sina vindlande gångar, dunkla skrymslen och vrår och imponerande pelarsalar erbjuder gruvan den perfekta miljön för en helt unik team building upplevelse!
Tolv meter under jord delas ert sällskap upp i flera lag för att sedan, lag för lag, samarbeta och lista ut ett flera decennier gammalt fall – ett Unsolved case. Med hjälp av bevismaterial gäller det att vara första laget som knäcker det gamla fallet!


Välj mellan olika cases:
Master Thief (spåra mästertjuven som gett sig av på flykt ut i Europa, och lös gåtan för att fånga honom!)
Missing Landlord (vem var den försvunna hyresvärden?)
First Aid Kit (vad innehåller den gamla sjukvårdslådan, och vad döljer den för hemligheter?)
Så samla kollegorna och sätt ert mod, listighet och iakttagelseförmåga på prov i ett fall som som skulle förvirra självaste Sherlock Holmes!


Pris 499 kr/spelare
Från 20 deltagare
Tidsåtgång 60 – 90 minuter
Pris ingår till vinnande lag
I gruvan är det kallt, +8 grader. Oömma skor och kläder är att rekommendera.

I samarbete med Sherlocked, Malmö.

Gruvorientering

12 meter under jord, i slingrande gångar och mörker är din uppgift att hitta alla utplacerade kontroller. Ditt lokalsinne kan du lämna ovan jord, här nere är det endast gruvkartan och lyktan som är till någon hjälp! Gruvorientering är en perfekt aktivitet för svensexe- och möhippegänget! Ta med era vänner, kollegor och bekanta under jord och upplev

något alldeles särskilt!

Pris 200 kr/person
Minsta ordervärde 1500 kr
Maxantal 50 personer
Tidsåtgång ca 60 min
Pris ingår till vinnande lag
I gruvan är det kallt, +8 grader.Oömma skor och kläder är att rekommendera, man kan bli lite smutsig.

Underjordisk fossiljakt

Där Tykarpsgrottan finns idag fanns för 80 miljoner år sedan ett enormt krithav. Här simmade läskiga ödlor och fula fiskar, och det är resterna av dem som vi idag hittar som fossiler i det massiva kalkberget. Häng med på en rundtur i gruvan som avslutas med en spännande underjordisk utgrävning! Fynden stoppar du i en fyndpåse som du givetvis får ta med dig hem. Har du tur kanske du hittar en hajtand eller bläckfisk!
Boka en privat underjordisk fossiljakt, en spännande och lärorik aktivitet för alla åldrar! Vi inleder äventyret med att bekanta oss med gruvan och får ta del av dess historia under den guidade visningen. Vi påbörjar sedan fossiljakten i kalksanden, där vi med hjälp av spadar och penslar gräver fram de urtida skatter som gömmer sig i bergets inre.

Pris 200 kr/person
Minsta ordervärde 3 000 kr
Max antal personer 35 st
Tidsåtgång 1,5 - 2 h
I gruvan är det kallt, + 8 grader. Oömma skor och kläder är att rekommendera, man kan bli lite smutsig.

Bokningsvillkor

  • Avbokning meddelas senast 3 veckor innan besök. Vid avbokning senare än 3 veckor innan besök debiteras 50% av bokningens värde. Vid avbokning senare än 2 veckor innan besök debiteras 75% av bokningens värde. Vid avbokning senare än 1 vecka innan besök debiteras 100% av bokningens värde. Defintivt antal personer meddelas senast 1 vecka innan besök.

  • Företag, föreningar och kommunala skolor erbjuds faktura, minsta fakturavärde 500 kr, efter sedvanlig kreditprövning. Betalningsvillkor 30 dagar efter besök.Vid fakturering skall faktureringsadress och ev. referensnummer meddelas innan eller vid besöket. Detta är av särskild vikt för skolor där en kommun är fakturamottagare. Annars gäller kort- eller kontantbetalning vid besökstillfället.

  • För företag tillkommer mervärdeskatt.

  • Ledsagarbevis fodras alltid för en medföljande ledsagare. Ledsagarbeviset skall uppvisas vid biljettköp/ankomst. Ledsagarbevis utfärdas av företrädare för kommun, landsting eller liknande.

  • Bokning och bokningsbekräftelsen bekräftas via mail mellan beställare och Tykarpsgrottan AB.