Underjordiska aktiviteter

Välkomna på en annorlunda upplevelse i underjorden!

Underjordisk fossiljaktDär Tykarpsgrottan finns idag fanns för 80 miljoner år sedan ett enormt krithav. Här simmade läskiga ödlor och fula fiskar, och det är resterna av dem som vi idag hittar som fossiler i det massiva kalkberget. Häng med på en rundtur i gruvan som avslutas med en spännande underjordisk utgrävning! Fynden stoppar du i en fyndpåse som du givetvis får ta med dig hem. Har du tur kanske du hittar en hajtand eller bläckfisk!

Boka en privat underjordisk fossiljakt, en spännande och lärorik aktivitet för alla åldrar! Vi inleder äventyret med att bekanta oss med gruvan och får ta del av dess historia under den guidade visningen. Vi påbörjar sedan fossiljakten i kalksanden, där vi med hjälp av spadar och penslar gräver fram de urtida skatter som gömmer sig i bergets inre. 

Pris 200 kr/person 
Minsta ordervärde 3 000 kr 
Max antal personer 35 st 
Tidsåtgång 1,5 - 2 h I gruvan är det kallt, + 8 grader. 
 Oömma skor och kläder är att rekommendera, man kan bli lite smutsig.

Gruvorientering

12 meter under jord, i slingrande gångar och mörker är din uppgift att hitta alla utplacerade kontroller. Ditt lokalsinne kan du lämna ovan jord, här nere är det endast gruvkartan och lyktan som är till någon hjälp! Gruvorientering är en perfekt aktivitet för svensexe- och möhippegänget! Ta med era vänner, kollegor och bekanta under jord och upplev något alldeles särskilt!

Pris 200 kr/person 
Minsta ordervärde 1500 kr 
Maxantal 50 personer 
Tidsåtgång ca 60 min
Pris ingår till vinnande lag
I gruvan är det kallt, +8 grader.Oömma skor och kläder är att rekommendera, man kan bli lite smutsig.

Underjordisk kaffegöksprovning

Att dricka kaffegök är en tradition som går långt tillbaka i historien, och ska enligt folktron vara det säkraste sättet att förhindra att man blev gökdårad, det vill säga förhäxad av göken om man hörde den på fastande mage. Kaffegöken har många namn och kalls bland annat för kaffekask, kaffehalva eller uddevallare, och gemensamt för de alla är att de är en blandning av kaffe, brännvin eller cognac.

Men hur dricker man kaffegök på bästa sätt? Vilken sprit skall man använda, och vilket kaffe ger bästa smak - kokkaffe eller bryggkaffe? Frågorna är många men som tur är har vi svaren! Varmt välkomna på en annorlunda provning där fakta, anekdoter, historia och provsmakning blandas hej vilt!

Pris 595 kr/person
Minsta antal: 20 personer
Nötter, choklad och vatten finns på borden under provningstillfället. Det är svalt i gruvan, +8 grader. Varma kläder rekommenderas. Åldersgräns 18 år.​​​​​​​I samarbete med Bjärhus gårdsbutik, Klippan.

Underjordisk whiskyprovning

En whiskyprovning i underjorden är en fantastisk upplevelse för kompisgänget, företaget, möhippan eller svensexan! ​​​I gruvans mörka och vindlande gångar bjuds ni på en annorlunda provning som ni garanterat sent ska glömma! I Stora salen, som endast är upptänd med levande ljus, får ni ta del av historier och anekdoter och självklart inmundiga livets vatten.

Anki Ulvmåne från Taste Events by Wolfmoon guidar er igenom provsmakningen, och kan med sina långa erfarenhet och fantastiska berättarförmåga trollbinda sina åhörare med ett framförande bestående av båda dikt och fakta. 

Temaprovningar: 
  • Svensken vs dansken
  • Skottland runt special
  • Skottland runt
  • Jorden runt
Pris från 595 kr/ person
Minsta antal: 20 personer
 Nötter, choklad och vatten finns på borden under provningstillfället. Det är svalt i gruvan, +8 grader. Varma kläder rekommenderas. Åldersgräns 18 år. I samarbete med Taste events by Wolfmoon, Kristianstad.

Bokningsvillkor

  • Avbokning meddelas senast 3 veckor innan besök. Vid avbokning senare än 3 veckor innan besök debiteras 50% av bokningens värde. Vid avbokning senare än 2 veckor innan besök debiteras 75% av bokningens värde. Vid avbokning senare än 1 vecka innan besök debiteras 100% av bokningens värde. Defintivt antal personer meddelas senast 1 vecka innan besök.

  • Företag, föreningar och kommunala skolor erbjuds faktura, minsta fakturavärde 500 kr, efter sedvanlig kreditprövning. Betalningsvillkor 30 dagar efter besök.Vid fakturering skall faktureringsadress och ev. referensnummer meddelas innan eller vid besöket. Detta är av särskild vikt för skolor där en kommun är fakturamottagare. Annars gäller kort- eller kontantbetalning vid besökstillfället.

  • För företag tillkommer mervärdeskatt.

  • Ledsagarbevis fodras alltid för en medföljande ledsagare. Ledsagarbeviset skall uppvisas vid biljettköp/ankomst. Ledsagarbevis utfärdas av företrädare för kommun, landsting eller liknande.

  • Bokning och bokningsbekräftelsen bekräftas via mail mellan beställare och Tykarpsgrottan AB.